Binnenland

Moslims: ‘Politie, niet ongenuanceerd en hard optreden tegen moslims’

14-11-2015 19:54

De islamitische stichting as-Soennah in Den Haag roept na de bloedige aanslagen in Parijs de Nederlandse politie en overheidsinstanties op niet ongenuanceerd en hard op te treden tegen moslims. De stichting waarschuwde hiervoor zaterdag via internet.

Volgens de stichting speelt een ongenuanceerde aanpak tegen alle moslims terroristen juist in de kaart. “Moslims moeten niet het gevoel krijgen dat ze allemaal verdacht zijn en dat er op onheuse wijze inbreuk wordt gemaakt op hun rechten en privacy. Zij moeten juist het gevoel krijgen dat ze onderdeel van de samenleving zijn en als een bondgenoot worden behandeld in de strijd tegen terrorisme”, aldus de stichting, die de aanslagen veroordeelt.

“Op de moslims rust de religieuze en morele plicht om actief op te treden tegen dit soort excessen en niet aan de zijlijn te blijven toekijken”, schrijft de stichting. “Naïeve moslimjongeren die ontvankelijk zijn voor dit soort extreme gedachten of hiermee sympathiseren, moeten door de gemeenschap hierop worden aangesproken. Personen van wie de ouders, familie en vrienden sterk het vermoeden hebben dat ze iets aan het beramen zijn dat de veiligheid van ons land bedreigt, verdienen geen genade en zachtzinnigheid. Ze moeten per direct worden aangegeven om dit soort verschrikkingen en gruwelijkheden te voorkomen.”

Anp