Buitenland

ISIS bedreigt Frankrijk en Amerika in nieuwe video

19-11-2015 17:20

De terroristische organisatie ISIS lanceert de afgelopen week een onafgebroken reeks aan nieuwe videos waarin strijders nieuwe dreigementen uiten. In de laatste video “Paris before Rome” uiten zij nieuwe dreigementen aan Frankrijk en bedreigt de organisatie ook Amerika, zo constateert ook de SITE Intelgroup. “We zullen (pas) stoppen bij wat nu het ‘Witte Huis’ heet, en het zwart kleuren met vuur”.

De video werd eerder vandaag verspreid en refereert onder andere aan de aanslagen op concertaal en café Bataclan in Parijs. De terreurgroep kondigt in de video – die vooral bestaat uit bedreigingen geuit door een twee van hun strijders – nieuwe aanslagen met autobommen en zelfmoord-terroristen aan.

parisrome2

Video dreigementen

In de reeks videos bedreigde ISIS onder andere al Rusland. De dreigementen zijn daar dat “Snel, heel snel, zal het bloed vloeien als in een oceaan”. Die woorden gaan gepaard met de bekende beelden van onthoofdingen, en bijvoorbeeld shots uit de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs.

In augustus werden in een executievideo ook Oostenrijk en Duitsland bedreigd. De meest opmerkelijke video, met de kennis van nu, is een video van november 2014 waarin strijders ‘broeders’ in Europa vragen: “Waar wacht je nog op?”. In de Franstalige video wordt opgeroepen tot aanslagen in Europa, een direct dreigement aan Frankrijk.


parisrome1 parisrome4