Binnenland

Verdachte Belgische auto in Rotterdam – Drie arrestaties

19-11-2015 23:27

De politie deed donderdagavond laat onderzoek bij, aan en rond een auto met Belgisch kenteken op de Westersingel in Rotterdam. De politie bestempelde de auto als ‘verdacht’. Waarom dat was, wilde een woordvoerster niet zeggen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zat in een restaurant in de buurt en werd in veiligheid gebracht. Later werd bekend dat drie mannen werden gearresteerd. De gebeurtenissen van vannacht leest u hier onder terug.

Update 00.12 – Drie mannen aangehouden

De politie heeft drie mannen gearresteerd in Rotterdam in de buurt van de auto die daar vanaf donderdagavond wordt onderzocht. Een woordvoerster van de politie kon verder niets zeggen over hun identiteit. Zij zijn aangehouden in verband met het aantreffen van een auto met een Belgisch kenteken die als ‘verdacht’ bestempeld wordt. Bronnen zeggen tegen de NOS dat de auto klaarblijkelijk als verdacht gesignaleerd stond. Ter hoogte van de grensovergang Hazeldonk ten zuiden van Breda zou het kenteken zijn herkend door een automatisch camerasysteem. Dat gebeurde later ook in de buurt van Rotterdam. De woordvoerster van de politie kan daar niets over zeggen, zo stelde ze.

Update 23.54 – NOS: burgemeester Aboutaleb in veiligheid gebracht

De NOS meldt dat burgemeester Ahmed Aboutaleb, die in de buurt in een restaurant zat, uit voorzorg door de politie weggevoerd.

Livestream