Buitenland

Policor studenten dwingen Princeton university portretten president Wilson te censureren

20-11-2015 20:16

Studentenactievoerders van de Black Justice League hebben het voor elkaar gekregen om portretten in en de naam van voormalig president van de Verenigde Staten Woodrow Wilson op een faculteitsgebouw van de Princeton universiteit New Jersey te laten censureren. De policor studenten hadden daarvoor dan ook een glashelder en rationeel ‘argument’: ze hielden het kantoor van de universiteitsbaas meer dan 32 uur bezet.
Dit wordt ook wel ‘kraken’ of ‘huisvredebreuk’ genoemd.

Nu het universiteitsbestuur heeft toegegeven mee te werken aan het censureren van de geschiedenis, willen de studenten natuurlijk nog veel meer. Zo moet, als het aan de policor activisten ligt, al het universiteitspersoneel cursussen ‘omgaan met andere culturen’ volgen en moeten alle studenten verplicht een vak ‘geschiedenis van gemarginaliseerde minderheidsgroepen’ volgen.

Woodrow Wilson (Democraten) was president van de V.S. van 1913 tot en met 1921 en wordt door sommigen gezien als ‘racistisch‘. Zo zou hij witte en zwarte Amerikanen hebben gesegregeerd, terwijl daar juist een einde aan begon te komen, en was hij van mening dat slavernij alleen slecht was op economische gronden maar niet op morele gronden.