Buitenland

Mans En Garde: ISIS-bestrijding Russische stijl

22-11-2015 18:15

T160Blackjack2
 

Van Feymans feiten werden we niet vrolijker. Zeker zij die ‘onze’ westerse ISIS-aanpak slapjes en halfslachtig vinden. Of raar en hypocriet, gezien de ‘strijdmakkers’ die we erop nahouden. Landen waar de sharia-zwaarden in ISIS-stijl islamitisch hoofden afhakken. Wat desondanks, net als de ISIS-ideologie zelf, vast evenmin iets met de islam te maken heeft.

Hoe zinvol het allemaal (niet) is, of zelfs contraproductief, doet er soms even niet toe. De Russen stevig bezig zien met het aanvallen van ISIS voelt goed. Toegegeven, de Russen nemen het begrip ‘ISIS’ een tikkeltje ruimer dan het Westen. Je zou kunnen zeggen dat ze regelmatig op z’n Turks bombarderen. Bovendien is lang niet alles wat ze droppen categorie slim-precies, wat makkelijk onbedoelde slachtoffers kan opleveren.

Als voor dit moment, wanneer Parijs nog ‘leeft’ -of dit en dat– en dergelijke menselijke nevenschade even een soit oplevert, kunnen onderstaande vergaarde beelden van Russische luchtacties tegen ISIS gedurende de afgelopen dagen opbeurend zijn. Mocht u dit dom-walgelijk-fascistisch vinden, ли.

 

Alles met alles, op alles
https://youtu.be/jAK338xm76Y

Tupolev Tu-160 ‘Blackjack’

Tu-22M ‘Backfire’

 

Russische luchtmacht gaat ‘Ploesti

 

Russisch van dichtbij
https://youtu.be/HC_AZquXR8A

Russisch van verre

 
Titelfoto: screenshot ‘Blackjack’ youtube-upload van Минобороны России