Binnenland

Doorverkoop afgedankte ambulances ‘niet zo handig’

26-11-2015 10:38

Na de onrust in Hannover, waar de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland werd afgelast, is het niet wenselijk om afgedankte ambulances zomaar te blijven verkopen aan particulieren. Dat stellen in ieder geval veiligheidsexperts vandaag in AD.

De ambulances worden vaak doorverkocht aan mensen die er bijvoorbeeld zelf een camper of bestelbus van bouwen, hoewel de meeste voor de export bedoeld zijn. ‘Mensen met kwade bedoelingen’ hebben het zo wel erg makkelijk om aan een vermomming te komen, stellen de experts.

Strippen

Ambulances en andere voertuigen zouden eigenlijk gestript moeten worden van sirenes, zwaailichten en strepen, maar worden nog vaak direct doorverkocht. “Niet zo handig”, vinden de experts die in de krant hun beklag doen over de situatie. Ambulances zijn vaak op plekken nodig waar waar niet iedereen mag zijn. “Je mag hopen dat de overheid hier nu werk van maakt”, zo besluiten zij. Ambulancezorg Nederland laat aan dezelfde krant weten dat ze met klem verkopers verzoekt voertuigen eerst te strippen.