Buitenland

Britse LGBT-activisten snijden zichzelf in arm als statement tegen strenge migratiewetten

01-12-2015 16:14

Enkele Britse activisten die zichzelf Lesbians and Gays support the Migrants (LGSM) noemen hebben dinsdag in Londen een erg ‘ludiek’ statement tegen de invoering van strengere migratiewetten gemaakt. Terwijl de activisten een masker voor hun gezicht droegen sneden ze zichzelf tot bloedens toe in de armen. Dit om een ‘rivier van bloed’ te creeëren, een verwijzing naar een anti-immigratie speech uit de jaren 60 vorige eeuw.

Volgens de activisten zorgt de nieuwe ‘migration bill‘ er voor dat ‘discriminatie wordt versterkt’ en dat ‘vooral de zwakkeren die in armoede leven het slachtoffer worden’.

Ook menen de zelfbeschadigers dat het dankzij de bill een ‘vijandige omgeving’ wordt voor illegalen en zal uiteindelijk zelfs blijken dat de nieuwe wet ‘dodelijk’ is.

“We zorgen voor rivieren van bloed om te laten zien dat de echte rivier van bloed ook hiervaandaan komt. Onze maaktschappij raakt steeds verder verdeeld door onze overheid die gewone burgers dwingt voor grenswacht te spelen. De immigratiewetten zijn niet alleen een aanval op migranten maar zal discrimiantie van minderheden verergeren, vooral etnische minderheden.

“Als homoseksuelen zijn wij solidair met mensen die onderdrukking door de staat en media hebben te vrezen, omdat wij deze onderdrukken tot voor kort ook moesten vrezen”, aldus één van de automutileerders in een reactie tegen RT.