Buitenland

Aanslag San Bernardino, schutters dood, beiden moslim

02-12-2015 20:49

 

Bij een schietpartij in de Californische stad San Bernardino zijn minstens twintig mensen omgekomen of gewond geraakt. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN. De schietpartij zou plaatsvinden bij het Inland Regional Center, een organisatie voor (geestelijk) gehandicapten. De politie heeft het pand omsingeld en probeert mensen die er werken te evacueren. San Bernardino is een stad met 200.000 inwoners op ongeveer 100 kilometer ten oosten van Los Angeles.

Update – 14 doden, 17 gewonden; daders omgekomen

Volgens de politie zijn er zeventien, niet veertien gewonden gevallen. Ook zijn de vermoedelijke daders van de aanslag, Syed Farook (man, 28) en Tashfeen Malik (vrouw, 27), omgekomen bij een vuurgevecht met de politie. Uit de zwarte SUV waarmee de verdachten probeerden te ontkomen werd een een explosief gegooid, dat niet tot ontploffing kwam. De politie sluit inmiddels een terroristisch motief niet meer uit.

Update – 14 doden, 14 gewonden

Het hoofd van de politie van San Bernardino zei woensdag dat er veertien doden en evenveel gewonden zijn geteld. Die aantallen kunnen nog veranderen, voegde hij toe. De FBI kan nog niet zeggen of het om een terroristische aanslag gaat.

Update – Gemaskerde schutters schoten tijdens feestje

De schutters – gemaskerd en in camouflagekleding – begonnen de schietpartij in ene vergaderzaal waar een feestje werd gevierd.

Update 21.50 – Hillary Clinton wacht niet tot lijken zijn geteld maar begint direct met politiek

 

Update 21.45 – Politie bevestigt dodelijke slachtoffers

Maar zegt niet hoeveel.

Update 21.44 – Politie maakt verdacht pakketje onschadelijk

Volgens een anonieme bron van L. A. Times heeft de politie met een robot een verdacht pakketje onschadelijk gemaakt

Update 21.36 -Mogelijk drie zwaar bewapende daders

De daders van de schietpartij zijn woensdag mogelijk ontkomen in een zwarte auto. Het zou gaan om drie zwaar bewapende mannen. Dat melden enkele Amerikaanse media. Een woordvoerder van een hulpdienst ter plaatse sprak ondertussen tegen de omroep ABC van twaalf doden en ongeveer tien gewonden.

Update 21.18 – Livestream van de gebeurtenissen

Update 21.02 – Wellicht meerdere schutters actief

Update 20.57 – Eerste beelden

 

San BernardinoMass shooting in San Bernardino, just in

Posted by TPvideO on woensdag 2 december 2015

 

Dit bericht wordt aangevuld