Buitenland

Video: ‘ISIS in Jemen’ voert drie gruwelijke series executies uit

05-12-2015 15:14

Een groepering die zich de “Aden-Abyan” provincie van ISIS noemt (ISIS in Jemen) heeft een serie van drie gruwelijke series executies uitgevoerd. De doorgaans goed geïnformeerde SITE Intelgroup bevestigde gisteren het bestaan van de beelden. In de video worden groepen Houthi rebellen door ISIS in drie series onthoofd, opgeblazen en met een raket beschoten om ze te executeren.

Houthi’s in Jemen

In Jemen is momenteel een ingewikkelde strijd losgebarsten, waar een coalitie onder leiding van Saudie-Arabië de Jemenitische president Abdrabbuh Mansour Hadi te hulp is gekomen in zijn strijd tegen de Houthi’s die een opstand zijn begonnen. Deze Houthi’s strijden weer tegen de president als onderdeel van een groep die zich ‘Ansar Allah’ noemt. (Strijders van God) De Houthi’s strijden daarnaast in het complexe conflict ook nog weer tegen groeperingen die trouw beloofden aan ISIS en ook proberen greep te krijgen op het land.

De beelden werden samen met beelden van aanslagen tegen doelen van Saudi’s en Emirati’s in Jemen (6 oktober jongstleden) gepubliceerd. Ook via Twitter kwamen korte delen van de video’s naar buiten, die haar weg vonden naar Geenstijl.

Let op onderstaande beelden kunnen zeer schokkend zijn

[jwplayer mediaid=”1626606″]
 

Strijd in Jemen

Saudi-Arabië heeft eerder dit jaar naar eigen zeggen 150.000 militairen op de been gebracht voor een militaire operatie tegen de Houthi-rebellen in Jemen. Daarnaast zet het honderd gevechtsvliegtuigen in. De nu ontstane situatie is er een waar er, net zoals als in Irak en Syrië, verschillende groepen tegen de ander en tegen elkaar strijden in een poging de macht te veroveren of heroveren.


houthi3 houthi2