Buitenland

Video: Syrische strijdgroep spaart ISIS gevangenen na nep-executie

08-12-2015 14:45

Het Levant Front (Jabhat al-Shamiyya) heeft een video vrijgegeven waarin ze gevangen genomen ISIS strijders onderwerpen aan een executie in ISIS stijl. Compleet met oranje overalls laat men de mannen op een rijtje knielen. Wat volgt is niet de onthoofding, maar een preek over het geloof, waarna de mannen het leven gespaard wordt. Verschillende media bevestigen de authenticiteit van de video.

Het ‘Levant Front’ is een coalitie van strijdende groepen die zich tegen de Syrische president Assad hebben gekeerd, in de buurt van Aleppo. Het samenwerkingsverband bestaat overigens deels ook uit salafisten, maar ook uit groeperingen die er een veel minder radicale interpretatie van de islam op na houden.

Na de nep-executie en de preek worden de mannen in krijgsgevangenschap van het Front gehouden.

Ondanks het uitblijven van een executie kunnen onderstaande beelden schokkend zijn

[jwplayer mediaid=”1645719″]

‘Moslims zijn geen criminelen’

De video werd via een aan de strijdgroep gelieerd mediakanaal vrijgegeven. Onder de noemer “Muslims are not criminals” verspreidt ‘Kefah Media’ de video via verschillende social media kanalen. “Laat je haat voor anderen niet van het pad van gerechtigheid afbrengen”, zo betoogt de vakkundig gemaakte video. “Wees rechtvaardig, dat is zo belangrijk als vroomheid, en vrees Allah”.

manc_p1


manc3 manc4