Binnenland

Oppergraaier Hubert Möllenkamp (Rochdale) moet 2,5 jaar de bak in

10-12-2015 10:48

Oud-Rochdale-bestuurder Hubert Möllenkamp (65) moet 2,5 jaar de cel in. Dat besliste de rechtbank in Amsterdam donderdag. De aanklager had drie jaar cel geëist tegen de oud-topman, die in 2009 door woningcorporatie Rochdale werd ontslagen.

De rechtbank vindt bewezen dat hij zich heeft laten omkopen. Hij heeft zich ook schuldig gemaakt aan witwassen, oplichting, het doen van valse belastingaangifte, valsheid in geschrifte en meineed. Möllenkamp werd ook wel ‘De Zonnekoning’ en ‘Mister Maserati’ genoemd, dat eerste vanwege zijn exuberante levensstijl die natuurlijk met publiek geld werd gefinancierd, dat tweede vanwege zijn Maserati. De rest van zijn familie gaf hij overigens Mercedessen, natuurlijk op kosten van de (publieke) zaak. Voor de goede orde: de man werkte voor een woningcorporatie, niet als gehaaide bankier in de City.

De aanklager had drie jaar cel geëist.

Twee zakenpartners van Möllenkamp moeten ook de cel in, voor omkoping. Arie van E. (66) moet een maand de cel in, Henk O. (75) twee maanden. Beiden moeten 240 uur taakstraf verrichten.

Ook de partner van Möllenkamp, Alberdine V., werd veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Ze kreeg die voor het opmaken van een valse factuur. De waarde van die factuur bedroeg 188.000 euro en werd betaald door een bedrijf dat kort daarna – heel toevallig – een vet contract met de woningcorporatie Rochdale tekende. Smeergeld dus.

ANP/TPO