Opinie

Hoogleraar wil naakt in openbare ruimte verbieden want kwetsend voor andere culturen

21-12-2015 11:10

Screen Shot 2015-12-21 at 10.40.01

 

Kijk, een hoogleraar van een echte universiteit (ja, ook u betaalt haar salaris). En wat zegt deze hoogleraar: sommige mensen (lees: moslims) zijn gekwetst door naakt in de openbare ruimte en als reactie daarop gaan ze zich nog conservatiever kleden (lees: moslima’s worden door hun man gedwongen een burka te dragen). En dat is niet hun eigen schuld of individuele verantwoordelijkheid, nee, dat is de verantwoordelijkheid van de Nederlandse samenleving. En daarom kunnen we al dat naakt in de openbare ruimte maar beter verbieden. (De woorden ‘moslims’ en ‘islam’ worden expliciet niet genoemd maar dat komt omdat het een citaat uit NRC Handelsblad is. Daar hebben ze een censor in dienst die voor het ter perse gaan van elke editie alle onwelgevallige realistische aanduidingen en feiten wegzuivert.)

Wauw!

Lees goed wat hier écht staat: iemand uit een andere cultuur die uit eigen beweging hierheen komt en hier wil leven hoeft zich niet aan de cultuur hier aan te passen nee, de cultuur hier moet zich radicaal aan die ander aanpassen, ook al is die ander een extreme minderheid. Anders raakt ‘de samenleving verscheurd’. (‘Geef me mijn zin anders pak ik een kalashnikov.’)

Wauw! Wauw!

Hier staat eigenlijk ook: “Nu is het nog ‘naakt in de openbare ruimte’ waardoor moslims worden gekwetst maar ook de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van expressie, de seksuele vrijheid, de secularisering, het feminisme, de humor, de religiekritiek en natuurlijk alle overige religies zoals het jodendom is een bron van ergernis voor sommige moslims in Nederland en als reactie daarop gaan ze zich steeds radicaler gedragen, daarom kunnen we maar beter ook al die vrijheden afschaffen en verbieden.”

Wauw! Wauw! Wauw!

Denk meteen even door: als u zich ergert aan een azc in uw straat, een moskee in uw wijk, een buurvrouw met een burka, een imam die haatpredikt of gewoon aan de belastingverhoging, de NPO of de zoveelste moralist in courant en tijdschrift gaat u als reactie daarop op een protestpartij stemmen en laat u zich vaker horen. Is er dan ook een hoogleraar die zegt “misschien moeten we dan al die ergernisopwekkende zaken maar afschaffen want we zijn samen verantwoordelijk voor deze maatschappij en we moeten niet willen dat zo’n grote groep in de samenleving zich buitengesloten voelt want dan raakt de samenleving verscheurd”
Nee natuurlijk. Integendeel. Dan krijgt u te horen dat u fout bent en kapot moet.

Maar als een kleine groep mensen die afkomstig is uit een andere cultuur aanstoot neemt aan naakt in de openbare ruimte (al sinds pak hem beet 1568 vrij normaal in Nederland) dan is dat niet het probleem van die kleine groep maar van de maatschappij. En moet het maar snel weg.

Wauw! Wauw! Wauw! Wauw!

Wat nou als morgen een kleine groep in de samenleving het zegt niet eens te zijn met onze vrijheden, onze democratie, onze rechtstaat en onze welvaart? Verbieden dan maar? Volgens een zekere hoogleraar ‘kunst, cultuur en diversiteit’ (lol, zaten de leerstoelen sociale psychologie vol?) kennelijk wel.

Wauw! Wauw! Wauw! Wauw! Wauw!

Met dit soort academici en intellectuelen heeft ISIS eigenlijk geen bommen en kalashnikovs meer nodig.

Zouden er in Nederland trouwens ook moslims wonen die zich gekwetst voelen door vrouwen met een belangrijke publieke functie als, noem eens wat, hoogleraar? Zo ja, kan mevrouw Buikema niet beter zichzelf dan alvast verbieden? Je bent ‘medeverantwoordelijk voor de multiculturele samenleving waar iedereen zich op zijn plek moet voelen’ of niet natuurlijk. We moeten niet willen dat door de benoeming tot hoogleraar van mevrouw Buikema de samenleving verscheurd raakt hè…