Buitenland

Ook tijdens oudejaarsnacht in Hamburg en Stuttgart vrouwen aangerand door Noord-Afrikaanse jongeren

04-01-2016 22:57

Volgens BILD zijn tijdens de afgelopen oudejaarsviering niet alleen in Keulen vrouwen slachtoffer geworden van aanrandingen door groepen jonge mannen van vooral Noord-Afrikaanse afkomst. Ook in Hamburg en Stuttgart hebben diverse vrouwen hetzelfde meegemaakt als de slachtoffers in Keulen.

Het verhaal wat BILD beschrijft lijkt een exacte kopie te zijn van de gebeurtenissen in Keulen: groepjes jonge mannen die vrouwen uitschelden, klem zetten en vervolgens aanranden en beroven.

Een woordvoerder van de politie in Hamburg bevestigt dat er tenminste zes aangiftes zijn gedaan. De slachtoffers zijn allen tussen de 18 en 24 jaar oud. Men gaat er vanuit dat er veel meer slachtoffers zijn maar dat die geen aangifte durven te doen, uit angst of schaamte.

“Twee van mijn vriendinnen zijn ook slachtoffer geworden. Sommige meisjes werden gewoon als vee opgejaagd. Het is onbegrijpelijk dat zoiets in Hamburg kan gebeuren”, laat een slachtoffer aan BILD weten.

Ook in Stuttgart aanrandingen

In Stuttgart werden twee 18-jarige meisjes aangerand door een groep mannen en hun mobiele telefoons gestolen, meldt Focus. Ook in dit geval spreekt de Duitse politie over daders met een ‘Arabisch uiterlijk’. Ze waren met hun vijftienen.

Lees ook

Keulen – Politie bevestigt: ‘Daders voornamelijk van Noord-Afrikaanse afkomst’

Burgemeester Keulen houdt crisisberaad na aanrandingsnachtmerrie