Buitenland

Video: ISIS executeert 5 gevangenen in dreigvideo gericht aan Groot Brittannië

04-01-2016 16:38

In een nieuwe video, vrijgegeven door de ISIS-groep in Raqqa is te zien hoe vijf gevangenen worden doodgeschoten. De vijf zouden spionnen zijn voor Groot Brittannië. In de video wordt ook een Engelstalig “bericht voor David Cameron” gegeven. Een gemaskerde beul van de terroristische organisatie van de groepering vraagt zich in dat bericht af waarom “een klein eiland” als Groot Brittannië het opneemt tegen de Islamitische staat.

In een eerste reactie maakt de Britse regering duidelijk de video als een pure propaganda video te zien, daarnaast gaat men op zoek naar de identiteit van de Engels sprekende beul. De video noemt men een “wanhoopsdaad van een groep die terrein verliest“.

Let op: onderstaande video bevat schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”1857444″]

 

Bericht voor David Cameron

Het bericht aan Cameron gaat in op de luchtaanvallen die het land uitvoert op de zelfbenoemde Islamitische Staat. Het bericht bedreigt direct de Britten, men claimt dat de “Islamitische Staat zal blijven bestaan” en doorgaat met de Jihad. “We zullen grenzen blijven doorbreken. En op een dag, ook jouw land binnenvallen”. Cameron wordt onder andere aan “slaaf van het Witte Huis” genoemd, net “zo dom als Blair en Brown” genoemd.


isis-c2 isis-c4