Buitenland

‘De waarheid doet pijn: de politie heeft die nacht in Keulen 15 asielzoekers gearresteerd’

07-01-2016 08:49

 

” Een ervaren politieagent die op oudejaarsavond bij de rellen in Keulen was laat weten dat hij die nacht samen met collega’s vijftien mannen heeft gearresteerd. Volgens hem “waren de mannen zeker weten nog maar een paar dagen in Duitsland”.

“Van de vijftien personen kwamen er veertien uit Syrië en één uit Afghanistan. Dat is de waarheid. Ook al doet die pijn.”

Dit is ook door een andere agent bevestigd.

De vijftien mannen hadden “verblijfscertificaten voor de asielprocedure” bij zich. De lijsten waarop de namen en identiteiten van deze mannen staan “liggen nu achter slot en grendel”.

Oftewel: de bewering van politiebaas Wolfgang Albers dat de politie niet weet waar de duizend relschoppers vandaan kwamen kan niet waar zijn.

“We hebben die nacht ook met begeleiders van de Arabische vluchtelingen gesproken. Zelfs de ambulancemedewerkers en trauma-artsen kunnen bevestigen dat het voor een gedeelte om asielzoekers gaat”, aldus de politieman. “

 

Ja, we zetten het allemaal maar even tussen haakjes, want deze quotes komen uit de Duitse tabloid Express en dat is volgens sommigen een ‘rechts rioolblad’. Maar toen het nieuws over Keulen voor het eerst naar buiten kwam stond het ook allemaal in Express (dat ‘rechtse rioolblad’), dus om het nou helemaal te negeren en weer 92 uur te wachten totdat de ‘kwaliteitsmedia’ het op durven schrijven is ook zo wat.