Buitenland

Steeds meer aanwijzingen dat Keulse politietop liegt over daders oudejaarsnacht

07-01-2016 19:23

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Keulse politietop bewust zaken verzwijgt over de nachtmerrie van afgelopen oudejaarsavond. Terwijl politiebaas Wolfgang Albers blijft volhouden dat de politie nog steeds geen enkel idee heeft wie de daders zijn, lekker er steeds meer rapporten naar buiten waaruit blijkt dat het wel degelijk vooral vluchtelingen waren die de vrouwen lastig vielen.

Wederom het ‘rechtse rioolblad’ (inmiddels doorgever van brisant nieuws naar de ‘kwaliteitsmedia’) Express komt met een rapport waarin schokkende zaken worden geopenbaard. Pikant genoeg is dit rapport mede geschreven door de burgemeester van Keulen, een dag vóór haar inmiddels beroemde ‘armlengte afstand’-persconferentie.

In het rapport wordt beschreven wat de chef van de dienstdoende agenten in Keulen de eerste minuten van die avond heeft ervaren. Uit het rapport blijkt dat men meteen al wist dat zich onder de rellende jongeren ook vluchtelingen bevonden:

 

“Om 22:48 uur bevonden zich in de buurt van het Roncalliplatz/Stationsplein/Dom enkele duizenden mensen met een immigrantenachtergrond (waarschijnlijk vluchtelingen).”

 

Even later beschrijft het rapport:

 

“71 staandehoudingen, 10 waarschuwingen, 15 aanhoudingen, 32 procesverbalen.”

 

En dan noteert de politiechef:

 

“Toen we ze om hun papieren vroegen, kon de meerderheid van de verdachten zich alleen identificeren met asielzoekersregistratiedocumenten. Bijna niemand had een geldig registratiebewijs.”

 

De Keulse politie heeft reed aangegeven zeker tot maandag geen commentaar meer te leveren op de situatie en is in overleg getreden met het Ministerie van Binnenlandse Zaken.