Buitenland

Aanhoudende geweldsuitbarstingen in azc’s Zuidwest Duitsland

10-01-2016 17:42

In de vluchtelingenopvang te Ellwangen in Duitsland is al enige tijd sprake van aanhoudende problemen tussen de bewoners onderling met geweldsuitbarstingen tot gevolg.

Afgelopen zaterdag kwam het tot een nieuw hoogtepunt toen een groep asielzoekers een groep vrouwen lastig viel, waarbij iemand die bij de groep vrouwen hoorde met een fles op zijn hoofd werd geslagen, zo meldt Die Welt. De politie kon de mannen later oppakken.

Diezelfde avond braken ook gevechten uit in het asielzoekerscentrum. Hierbij raakten drie mensen gewond. De politie was massaal aanwezig om de partijen te scheiden.

Een week geleden was het in dit asielzoekerscentrum ook al raak: toen gingen 50 asielzoekers los op elkaar met onder andere ijzeren staven en brandblussers. Hierbij vielen negen gewonden.

Ook in de rest van deze Duitse regio (het Zuidwesten) blijft het gewelddadig in de asielzoekerscentra. In een hotel te Eschbach gingen vorige week 40 asielzoekers los op elkaar na een ruzie over het eten.

In de week daarvoor raakten twee asielzoekers ernstig gewond in Wertheim. Toen de politie arriveerde vlogen meubels door de ruiten en had zich een woedende menigte van 200 asielzoekers verzameld voor het asielzoekerscentrum