Binnenland

Aanrandingen door asielzoekers Almere, ouders vrezen doofpot

15-01-2016 09:02

De NRC (betaalmuur dus Televaag-linkje) heeft gesproken met de ouders van enkele Almeerse jonge vrouwen die zouden zijn aangerand door bewoners van het plaatselijke AZC. In september vorig jaar maakte een lokale Almeerse nieuwssite al melding van aanrandingen, maar de gebeurtenissen met Oud en Nieuw te Keulen hebben de ouders ertoe bewogen ruchtbaarheid aan meer zaken te geven. Er zouden veel meer meisjes zijn aangerand en de ouders zijn bang dat het bewust in de doofpot wordt gestopt.

In Keulen werden veel meer vrouwen lastig gevallen dan in Almere”, zegt een moeder, maar het schokte de wereld, en kwam voor ons wel op het juiste moment. Dit kan de politie niet zo maar laten passeren.

En daar zou mevrouw weleens gelijk in kunnen hebben want de politie laat immers weten dat de afkomst van de daders voor ons niet relevant is.

Ook werd een zeventienjarig slachtoffer afgeraden aangifte te doen omdat dit gezien haar leeftijd ‘te aangrijpend’ zou zijn.

Na raadsvragen in september was de gemeente druk aan het downplayen. De aanranding in het centrum van de stad (…) stond als voorval op zich“. In algemene zin zag het bestuur een “afname van het aantal feiten” in het AZC in Almere. Op 9 februari staan twee verdachten, beiden uit het AZC, voor de rechter.

Er zouden tenminste vier meisjes zijn aangerand, zij werden door twee of drie mannen vastgehouden en betast. Van één aanranding is videobeeld, de overige aanrandingen zullen vermoedelijk lastig te bewijzen zijn. Hetgeen betekent dat deze figuren geen strafblad zullen krijgen, niet worden uitgezet en binnenkort in een sociale huurwoning bij u in de buurt verder komen integreren.