Buitenland

Nog meer details over mogelijke doofpot criminele Noord-Afrikanen in Duitse deelstaat

17-01-2016 21:02

Uit nieuwe documenten in handen van Die Welt blijkt dat de top van de Duitse Deelstaat Nordrhein-Westfalen al in maart 2014 op de hoogte was van grote problemen met groepen criminele Noord-Afrikanen.

Eerder wist Die Welt al te melden dat in oktober 2014 op hoog niveau overleg is gevoerd over deze problemen, zonder dat burgers dit mochten weten.

Uit de nieuwe documenten blijkt dat de president destijds van de deelstaat, Gerd Bollermann (SPD), op 14 maart 2014 direct contact heeft gehad met de politietop over ‘grote problemen’ door het ‘gedrag van enkele asielzoekers’ in Nordrhein-Westfalen.

Met de politietop werd gesproken over “de toenemende bereidheid geweld te gebruiken bij jonge, soms drugsverslaafde, mannelijke asielzoekers uit Marokko en Algerije”.

De deelstaatpresident sprak zijn zorg uit omdat dit gedrag “mogelijk de bij het volk levende vooroordelen tegen asielzoekers kan versterken, en het onveiligheidsgevoel kan vergroten, waardoor het draagvlak om vervolgde minderheden op te nemen vermindert.”

De problemen zouden al sinds twee jaar een toenemende belasting vormen en het “gaat niet alleen om een lokaal probleem”.