Bereidheid om immigranten op te nemen neemt niet toe

18-01-2016 14:48

Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft een rapport uitgebracht waarin onder andere in kaart wordt gebracht hoe Europeanen tegen migratie aankijken, vooral immigratie. Nu bleek Nederlanders en andere Europeanen daar sinds 2002 positiever over gestemd zijn.

Géén actuele opiniepeiling

Dat levert dus idiote ANP’tjes op met teksten als “In veel Europese landen, waaronder Nederland, neemt de bereidheid toe om mensen met een andere huidskleur of andere etnische achtergrond op te nemen“. Dat is niet wat het SCP zegt. Het Planbureau zegt expliciet dat dit geen actuele opiniepeiling is, maar dat het doel is om meerjarige trends in kaart te brengen. De bereidheid om voornoemde mensen op te nemen, is toegenomen tot het moment dat de metingen ophielden. Alleen dat valt af te leiden uit het rapport.

Cijfers minimaal jaar oud

Een belletje naar het immer kundige SCP bevestigt dat. Hoewel het SCP zegt cijfers over 2014 en 2015 te hebben toegevoegd, zijn dat eigenlijk alleen maar cijfers over 2014 en januari en februari van 2015. Hebdo is dus meegenomen, met andere woorden, maar de aanslagen in Parijs en het escaleren van de vluchtelingenstroom tot een Europese crisis, niet. Nogmaals, dit rapport is geen actuele opiniepeiling. De bereidheid immigranten op te vangen, is vóór maart 2015 toegenomen – het is onzin om te concluderen dat deze nu nog steeds toeneemt.