Buitenland

Bonusquote: een gemiddeld weekendje vol aanrandingen in Duitsland

18-01-2016 18:24

 

“Op zondagmorgen kwam een 20-jarige vrouw in het Duitse Soest een groep jonge mannen tegen. Drie mannen versperden haar de weg en probeerden haar te betasten.

De vrouw sloeg van zich ach, riep om hulp en wist zich te bevrijden. Ze werd opgevangen door getuigen. De getuigen konden het signalement van twee daders doorgeven aan agenten in een patrouillerende politiewagen. Het ging om twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk, tussen de 20 en 26 jaar oud.

De politie heeft twee mannen aangehouden in het plaatselijke asielzoekerscentrum.

Een 23-jarige vrouw uit Ahaus werd tegen zes uur in ochtend aangeranden door drie of vier mannen. Een omstander schoot te hulp en de daders kozen het hazenpad. De politie heeft geen verdachten kunnen aanhouden. Volgens de vrouw waren de daders ‘zuidelijke types’.

De politie van Dortmund zoekt twee verdachten die op zaterdag een 29-jarige vrouw hebben aangevallen, aangerand en beroofd. De vrouw was onderweg naar haar werk en had zojuist haar auto geparkeerd. Toen ze op een trottoir liep werd ze van achteren aangevallen. Eén van de mannen hield haar vast en bedreigde haar met een mes die hij tegen haar nek gedrukt hield. De andere man graaide in haar tas en pakte er geld uit. Vervolgens vergrepen ze zich aan haar lichaam en sloegen ze haar.

Volgens getuigen hebben de daders het volgende signalement: rond de 30 jaar oud, donkerbruine ogen, Noord-Afrikaans uiterlijk, donkere kleding, muts en sjaal over hun gezicht. Beiden droegen ze donkere sneakers.

Een 46-jarige vrouw is ‘s avonds in Ulm aangerand door een man. Hij benaderde haar van achteren, greep haar vast en zei vieze woorden. Toen de vrouw begon te schreeuwen. vluchtte de aanrander.

De vrouw belde direct de politie. Helaas kon geen verdachte meer worden gevonden. Signalement dader: tussen de 25 en 30 jaar oud, rond de 1 meter 70 lang, rond gezicht, kort zwart haar, Noord-Afrikaans/Arabisch uiterlijk. Hij droeg een wollen pet en een donkere winterjas.”

 

Een gemiddeld weekendje in Duitsland. Als u informatie over één van deze zaken heeft meldt dit dan bij uw lokale polizei. Maar u kunt natuurlijk op de Amsterdamse Nieuwmarkt in minirok gaan rondlopen om awareness te creëren.