Buitenland

Ook de ‘Islamitische Staat’ moet bezuinigen: salarissen gehalveerd

19-01-2016 21:58

Er ontstaat gemor onder strijders van ISIS. Een bezuinigingsronde van de zelfbenoemde ‘Islamitische Staat’ hakt hard in op de salarissen van de terroristische strijders, die hun salarissen gehalveerd zien worden. Dat melden verschillende media op basis van berichtgeving van het engelstalige Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

‘Bijzondere omstandigheden’

De maatregelen zouden volgens een bekendmaking van ISIS zijn genomen vanwege de “bijzondere omstandigheden” op het moment. Zij lijken daarmee indirect te wijzen richting de toegenomen aanvallen van de verschillende groepen die tegen ISIS strijden, waaronder de Westerse coalitie.

Volgens het bericht van ISIS zelf zou de budgettaire aanpassing, waardoor de maandsalarissen gehalveerd worden, voor iedereen gelden. Het observatorium ziet desondanks gemor onder de strijders. Buitenlandse strijders verdienen meer, en verdienen bij een halvering ook nog steeds het dubbele van binnenlandse strijders. Met deze verdere beperking van de koopkracht op de lokale markten zouden sommige ISIS-loyalisten nu vinden dat hun leiders de aangesloten Westerse strijders teveel voortrekken.