Achtergrond

Nieuwe ISIS onthoofdingsvideo laat daders ‘Parijs’ zien

24-01-2016 22:32

In een door het aan ISIS-gelieerde AlHayat media gaat de terroristische groepering uitgebreid in op de aanslagen in Parijs, dat bevestigen verschillende media. Ze dreigen verder met meer aanslagen, en meer bloedvergieten “net zoals jullie doen in het kalifaat”. In de video krijgen we de daders van ‘Parijs’ te zien, die trainden in het gebied dat ISIS onder controle heeft.

Zo zien we onder andere Bilal Hadfi, die als deel van zijn training een man moet onthoofden, en zien we de andere daders ook executies uitvoeren. Deze video is ogenschijnlijk bedoeld om te laten zien hoe aanslagen voorbereid worden.

De lugubere video die wordt verspreid onder de titel “Kill them wherever you can”, gaat in op de aanslagen in de straten van Parijs, het Stade de France en poppodium Bataclan, letterlijk met ‘crosshairs’ over de doelwitten en slachtoffers. Men brengt verder de in totaal negen daders van ‘Parijs’ in beeld. Het zijn 4 Belgen, 3 Fransen en 2 Iraqi’s. Net als voorgaande videos dit jaar lijkt deze video te willen suggereren dat Groot-Brittannië het volgende doelwit kan zijn.

Let op: onderstaande beelden kunnen zeer schokkend zijn

[jwplayer mediaid=”2026848″]
 

Uit de video wordt duidelijk dat de meeste daders tijd doorbrachten bij ISIS in Syrië en Iraq, voor de aanslagen.

Terroristen: ‘We zullen blijven komen’

isis-stadeDeze nieuwe video komt met deels de zelfde verhalen als in eerdere videos van ISIS, men spreekt over indringers die komen vechten in “het land van de moslims”. Een oorlog die volgens de terroristen al “verloren is voor hij is gestart”. Terrorist Abdelhamid Abaaoud, die deelnam aan de recente aanslagen in Parijs zegt in de video aanslagen zullen blijven komen. “We zullen niet stoppen met tegen jullie te vechten, niet tegen toeristen, niet tegen zakenreizen of wanneer je thuis slaapt”. Abaaoud werd op 18 november vorig jaar door speciale Franse Politie-eenheden doodgeschoten.

De daders kwamen eerder al in beeld in de ISIS ‘glossy’ Dabiq, dezelfde beelden met gezamenlijke shots van alle daders worden hier ook in deze video getoond. In datzelfde nummer werd ook de dood van ‘Jihadi John’ bevestigd.


isis-daders1 isis-daders3