Buitenland

Politie ontvlucht azc bij reddingspoging verkrachte jongen

26-01-2016 21:42

Asielzoekers in Zweden hebben een groep politieagenten verdreven toen zij een seksueel misbruikte jongen uit een azc wilden redden. De 10-jarige knul zou in de vluchtelingenopvang herhaaldelijk zijn verkracht.

Medewerkers van de azc in de zuidoostelijk gelegen plaats Västerås hadden woensdag in eerste instantie zelf geprobeerd het slachtoffer te verplaatsen, maar waren volgens The Mail Online in hun reddingspoging “gestopt” door boze vluchtelingen. Daarna werd de politie ingeschakeld.

“Steeds meer mensen verschenen achter ons”, aldus een van de opgetrommelde dienders. “Ik had me er mentaal op voorbereid om te vechten voor m’n leven. We waren met tien agenten, toen ik iemand hoorde gillen dat er een nooduitgang was.”

Meer ‘incidenten’, politie in nood

Het incident bereikt de media een dag nadat gisteren een 22-jarige medewerkster van een Zweedse opvang werd doodgestoken door een minderjarige asielzoeker. De politie van het Scandinavische land roept steeds luider dat er versterkingen nodig zijn om migratie-gerelateerd geweld te kunnen beteugelen. “We kampen met een toenemend aantal incidenten door het arriveren van zoveel vluchtelingen uit het buitenland”, aldus politiewoordvoerder Thomas Fuxborg. Volgens hem zijn noodoproepen als die uit Västerås schering en inslag.