Bonusquote: premier Canada propageert islam als compatibel met Westerse waarden

05-02-2016 13:09

De Canadese premier Justin Trudeau heeft het op zich genomen om islam te promoten als een religie die prima te verenigen valt met Westerse normen en waarden. Gevraagd naar zijn plannen om ISIS en radicalisering tegen te gaan sprak de *kuch* liberaal:

We need to make sure that we’re working with communities like the Muslim community for example to demonstrate that Islam is not incompatible with free and open Western societies. We have that in Canada.

Waarom de premier van het voorheen seculier geregeerde Canada het nodig vindt om wat dan ook over welk geloof dan ook te demonstreren, is niet geheel duidelijk. Het is namelijk niet per se de taak van een premier om moeite te doen om de compatibiliteit van een religie met de wetten in zijn land te demonstreren.

Levensgevaarlijke onzin

Het zou aardig zijn als de aanhangers van het geloof in kwestie dat zélf deden, door bijvoorbeeld het principe van de gelijkwaardigheid van alle burgers uit te dragen. Of door de wetten van hun land boven die van hun geloof te stellen. Of door niet te ontploffen, geen opiniemakers te vermoorden en geen steun te betuigen aan organisaties zoals ISIS, Hezbollah, Al Nusrah, Al Qaeda, Al Aksa, Hamas, Boko Haram, Al Shabaab et cetera.

Ook zouden wij ons kunnen afvragen of mijnheer Trudeau zo’n lijst van actieve terreurorganisaties van welk ander geloof dan ook kan opsommen, en zoja, of hij dan ook de compatibiliteit van die religie met de Canadese waarden wil gaan aantonen. Zijn uitlatingen zijn derhalve het beste te duiden als OMGWTFBBQ en zelfafschaffende, levensgevaarlijke onzin. Temeer omdat de voorman van de Canadees-islamitische belangenorganisatie iERA (“national nonprofit organization committed to inform, educate, and actively engage humanity about the truth and noble message of Islam”) zijn premier tegenspreekt: hij stelt zelf dat islam beslist niet compatibel is met democratie, voor zover wij weten toch de staatsvorm van het land.

Wij zijn even Canada schrappen van ons toch al erg korte lijstje van ‘Plekken om naartoe te verhuizen nadat het Vrije West-Europa is bezweken onder het gif van de islam, doordrongen in elke vezel van onze maatschappij met dank aan laffe appeasers waardoor wij islamkritische burgers ons leven niet meer zeker zijn.’ Het lijstje is sowieso korter dan de titel van het lijstje, waarvan nu Canada dus is afgevallen.