Binnenland

PvdA, GroenLinks en SP Amsterdam betalen Vluchtelingenwerk voor elke Pegida-aanhanger

05-02-2016 15:30

De Amsterdamse fracties van de SP, GroenLinks en PvdA hebben besloten om voor iedere demonstrant, aanwezig bij de Pegida-demo aanstaande zaterdag in de hoofdstad, vijf euro aan Vluchtelingenwerk te doneren. SP-raadslid Peter Kwint: “Zo maken we van de nood een deugd. Pegida is een fascistische organisatie die gerund wordt door racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers. Die hebben ook recht om te demonstreren, maar op deze manier laten ze ook nog iets moois in Amsterdam achter: een cheque voor Vluchtelingenwerk Amsterdam.”

Ook GL-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink is blij met het plan, hij noemt Pegida een verzameling hele en halve nazi’s. PvdA-voorvrouw Marjolein Moorman stelt: “Vluchtelingen zijn welkom, racisme niet.”

Goedkope moraal

Dat Pegida een marginaal groepje treurburgers is waar we echt helemaal niets van te vrezen hebben, doet er niet toe. Dit in tegenstelling tot de vele ‘vluchtelingen’ die met hun anti-westerse, anti-vrouw, anti-homo, anti-vrijheid, anti-joodse, anti-soenni of juist anti-shia, anti-christelijke en anti-democratische denkbeelden warm welkom worden geheten. Degenen die de ooit progressief-linkse stokpaardjes het meest bedreigen, dus.

Maarja, een goed gevoel over jezelf kun je gewoon kopen, als je moraal goedkoop is tenminste. Pegida Nederland is een mallotenkermis, maar wel een volkomen ongevaarlijke mallotenkermis. Zij vertegenwoordigen ook bij lange na niet de alle Amsterdammers die ook niet zitten te wachten op de asieltsunami. Maar op de bezwaren van de redelijke asielcritici hebben GroenLinks, de SP en de PvdA geen antwoord, liever etaleren zij hun Grote Deugen door een ludiek bedoelde aflaat te kopen. Hoe schijnbaar gul geven toch gratuit kan zijn. Of de drie partijen ook bereid zijn op te draaien voor de sociaal-economische schade veroorzaakt door de asieleisers, is op dit moment niet duidelijk.