Policorwatch: voorlichting over zwangerschap gericht op vrouwen is SEKSISME

05-02-2016 16:50

Welkom bij weer een kakelverse aflevering van Een Dag Niet Gedramd, Is Een Dag Geen Slachtoffer! Vandaag in onze show: het gevaarlijke Zikavirus! Jaaa hallo, Zikavirus, kom er even bij, hier zit ons panel van klagende huilfeministen en vandaag ben JIJ hun eregast, is dat mooi of is dat mooi? Nou, slachtofferdenkers van het panel, vertel, wat is het probleem met het Zikavirus?

“Nou. Het virus is gevaarlijk voor ongeboren baby’s. Dus zijn het eigenlijk alleen vrouwen die serieus moeten oppassen voor het virus en dat is gemeen want waarom mannen niet en het is niet eerlijk en wij eisen een genderneutraal virus en..

Ja, nou, duidelijk, niet stampvoeten graag, dat gemaksschoeisel dreunt nogal door en dan kunnen de mensen thuis jullie gejank niet meer horen en dan weet uiteindelijk niemand hoe ENORM SLACHTOFFER vrouwen weer zijn.

Briesend panel

Het punt van vandaag is dat de campagnes om mensen te waarschuwen voor het virus, zich op vrouwen richten. En ik hoor het u denken, kijkertjes, ‘jamaar dat is toch logisch als het alleen gevaarlijk is voor zwangere vrouwen?’ Klopt! Helemaal mee eens maar dan hebt u buiten de huilbrigades gerekend, laat het maar aan hen over om zelfs in de meest waterdichte logica nog vrouwenhaat te ontdekken.

Want hoewel het virus dus alleen voor zwangere vrouwen echt gevaarlijk is, moeten ook mannen worden aangesproken in de campagne om zwangerschap uit te stellen. Vindt het panel. Nou is het zo dat er toch echt een man nodig is voor het tot stand brengen ener zwangerschap, maar uiteindelijk, en ik zie ons panel al briesen, is het enkel en alleen de vrouw die het virus moet mijden als de, ehm, pest, als zij zwanger is. Of dus, zoals de campagnes propageren, het is de vrouw die moet vermijden dat zij zwanger wordt.

Deze biologische realiteit is kwetsend, oneerlijk en gemeen, uiteraard, vandaar dit jankstuk. Mannen in zika-gebied moeten ook geen baby’s maken! Duuuhhh.. Ja, maar evengoed is een campagne gericht op vrouwen het meest logische, zij zitten er uiteindelijk toch mee, zo is het leven nou eenmaal.

Verkracht veilig!

Bij wederzijdse instemming voorafgaand aan de seks is het netjes om afspraken te maken over anticonceptie, als de man een hork blijkt die er niet aan wil, heb er dan geen seks mee of zorg zelf voor anticonceptie. Bij seks zonder instemming, verkrachting dus, is een campagne gericht op mannen bijna grappig: Voorkom misvormde baby’s, verkracht veilig!

Dus ja, in principe is het voorkomen van zwangerschap uiteraard de verantwoordelijkheid van man en vrouw. Maar, hier komt de uitslag, vinden jullie het spannend, zika-virus en panel? Ik laat jullie niet langer in spanning, komt ie: de uitslag van Een Dag Niet Gedramd, Is Een Dag Geen Slachtoffer van vandaag is…… HET IS GEZEIK!

Volksgezondheid-spoedgeval

De praktijk is dat zika heerst in een gebied waar vrouwenrechten nogal kut geregeld zijn, met dank aan een zeker haatgeloofje (nee niet die, die van Rome deze keer). Dat is heus heel erg en dat vindt niemand leuk, maar willen we zo efficiënt mogelijk bereiken dat er zo min mogelijk zwangerschappen ontstaan in de regio, dan is een campagne gericht op vrouwen gewoon realisme.

Nu er misvormde baby’s geboren worden is het even niet het moment om te drammen over de toon en de genderneutraliteit van een en ander, dit is een volksgezondheid-spoedgeval en jengelfeministen hinderen de ambulancemedewerkers. Preventie en oorzaken, daar kunnen en moeten we later aan werken, maar misschien is het handig als we nu even praktisch en rationeel denken. Met onze wél volledig ontwikkelde breinen.