Weten & Tech

Twitter gaat over op ‘Facebookachtige’ timeline

06-02-2016 09:01

Twitter gaat een drastische verandering in de weergave van Tweets doorvoeren, dat meldt in ieder geval Buzzfeed op basis van bronnen rond het sociale netwerk. In plaats van de tweets opeenvolgend in (omgekeerd) chronologische volgorde weer te geven, worden tweets binnenkort gerangschikt door een algoritme. Daarmee moeten ‘relevante’ Tweets bovenaan komen te staan. Een ordening die door velen als ‘Facebookachtig’ wordt gezien.

Online nieuwsvoorziening

De lancering van de nieuwe weergave zou al binnen een week kunnen gebeuren, zo zegt Buzzfeed te weten. Gebruikers die via de website inloggen zouden wel steeds de optie krijgen te kiezen voor de ‘ouderwetse’ timeline, zo zeggen mensen die de afgelopen tijd de nieuwe volgorde als test voor de kiezen kregen.

Inmiddels ontstaat er de gebruikelijke ophef rondom veranderingen, “de dood van Twitter!”. In dit geval is er wel een duidelijk punt: als ‘kracht van Twitter’ wordt de functie als online nieuwsfeed genoemd. Die heeft in het verleden dienst gedaan als ondersteuning van (de verslaggeving van) verschillende protesten, van de ‘Arabische Lente’ tot Ferguson.

Twitter verandert steeds meer zaken, teneinde een succesvoller -en winstgevend- bedrijf te worden.