Achtergrond

Minister Bussemaker lanceert roze website voor topvrouwen

08-02-2016 17:09

Joehoe! Meiden! Even die muntthee neerzetten, ja ik wéét dat het je compensatiemiddag is omdat je 20 uur per week werkt, verdeeld over twee dagen de ene week en drie de andere want lekker veilig vast contract, uurtjes turven en dan heb je dus mooi een dag vrij voor peuterzwemmen met Lenthe. Maar let op!

Dat super duper gemene glazen plafond is nog stééds niet stuk-ge-parttimed door ons, meisjesmensen. En dat terwijl het ministerie van OCW een streefcijfer had ingesteld! Meer vrouwen in het bestuur, enorm hard streven, het streefcijfer niet halen en vervolgens de termijn verlengen, en dan KEIhard verder streven, dat is een deel van de aanpak van het ministerie. Heel gek dat dat niet werkt, maar gelukkig kunnen we het old boys network de schuld geven.

Toppositie bevechten

Omdat zij moeiteloos alle bestuursfuncties door mannen vervuld krijgen, zijn er te weinig vrouwen in bestuursfuncties. Want er zijn te weinig vrouwen waar je aan de top domweg niet omheen kunt omdat zij een toppositie bevochten hebben. De old boys weigeren gewoon zomaar om niet alleen naar kwaliteiten, maar ook naar geslacht te kijken. Ze doen net alsof capabele, fulltime werkende, zakelijke, niet continu met zwangerschapsverlof tuttende, taaie en rationele vrouwen heel moeilijk te vinden zijn.

Nouja en dat komt dus best wel bij ons binnen, laten we eerlijk zijn. Alleen naar kwaliteit kijken en banen gunnen aan mannen mensen die goed zijn in netwerken omdat zij niet elke dag om tien voor vijf naar de creche hollen, zo krijgen we die boardroom never nooit vol vrouwen. Dus behalve streefcijfers heeft het ministerie nog iets bedacht, echt supercute, het is..

Powervrouwen

Tadaaa..Oh wacht hij doet het niet, dit kabeltje moet denk ik… AnneFleur, staat de beamer wel aan? Wel? Oh, shit wacht, misschien moet die stekker hier..is er beeld? Ik bel die jongen van IT wel even. Ja hoi Sander, Powervrouwen Meeting hier in de vergaderzaal, technisch probleempje.. Ja de beamer is aan…nee geen groen lampje..AnneFleur, knopje linksvoor zegt Sander! Linksvoor! Ahh! Super, Sander.

Goed, dames, wij gaan met onze kwaliteiten en zelfredzaamheid alle mannen en de old boys het nakijken geven, TADAAA!

Screen Shot 2016-02-08 at 4.45.41 PM

Een site, Navigeren naar de Top, speciaal in het roze want minister Bussemaker vond de blauwe huisstijl van het ministerie zo zakelijk en ongezellig. En ‘heel hard werken naar de top’ klinkt ook stom, dan is ‘navigeren’ leuker. We kunnen klikken op een bedrijf en precies zien hoe veel stomme old boys er aan de top staan, én wanneer ze weer weg moeten. En dan kunnen wij onze slag slaan, want het old boys network is oneerlijke concurrentie maar een baantje scoren vanwege een quotum of omdat er een streefcijfer gehaald moet worden is super empowering positieve discriminatie.

Oh en ladieeeessss… Héérlijk valse pro-tip, deel ik met jullie want wij vrouwen zijn onderling solidair: als er een vrouw op een topfunctie zit, google dan even haar leeftijd. Dikke kans dat ze, als ze onder de 40 is, eerder dan aangegeven haar positie verlaat voor zwangerschapsverlof, en dan ben jij er niet als beste, maar wel als eerste bij.

Woehoe, girl power yell!