Buitenland

Treincrash Duitsland eist levens

09-02-2016 12:50

Een treinongeluk bij Bad Aibling in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren heeft aan zeker negen mensen het leven gekost, meldt de politie. Ongeveer 150 mensen raakten gewond, een aantal van hen zwaar.

Twee lokale treinen botsten om 06.48 uur op een baanvak met enkelspoor tussen Holzkirchen en Rosenheim frontaal op elkaar. Beide locomotieven ontspoorden en verscheidene wagons van een van de treinen sloegen om.

De hulpdiensten zijn met groot materiaal uitgerukt. Traumateams, helikopters en ambulances zijn ter plaatse om gewonden te verzorgen en af te voeren. De rampplek is moeilijk bereikbaar voor hulpdiensten, het spoor waar de treinen staan ligt langs een rivier in bebost, heuvelachtig gebied.

Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend, op social media wordt gespeculeerd over een seinstoring. Rond 13:00 geven de plaatselijke autoriteiten een persconferentie.

UPDATE 13:45 De Münchense bloedbank roept mensen op bloed te doneren voor de gewonden van de crash. Minister Herrmann dankt de vele hulpverleners ter plaatse. Twee mensen worden nog vermist.

UPDATE 13:25 De Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt en de Beierse Minister Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann gaven een persconferentie in het Stadhuis van Bad Aibling. Dobrindt spreekt van de verschrikkelijke aanblik die de plaats van het ongeval biedt. “De treinen moeten met hoge snelheid op elkaar ingereden zijn” Het tracé is voorzien van een automatische beveiliging, dus “een dergelijk ongeluk, waarbij elkaar tegemoetkomende treinen op hetzelfde spoor rijden, kan eigenlijk niet meer voorkomen.”

UPDATE: De machinisten van beide treinen zijn overleden, melden Duitse media op gezag van de politie.

(ANP/TPO)