Buitenland

ISIS laat 4-jarig jochie op knop duwen in nieuwe video ontploffingsexecutie

10-02-2016 22:43

In een nieuwe executievideo laat de terroristische organisatie ISIS een klein kind de knop van de ontsteking indrukken die een auto met gevangenen laat ontploffen. De gruwelijke executie werd eerder vandaag door de organisatie naar buiten gebracht. De drie gevangen mannen worden er van beschuldigd spionnen te zijn voor Britse diensten, in de video worden dan ook nieuwe dreigementen geuit aan het adres van de Britse premier Cameron.

Gevangenen beschuldigd van spionage

In de video, met de titel “They are the enemy so beware of them”, zien we eerst dat de mannen een gedwongen verklaring moeten afleggen, waarin ze zeggen samen te werken met de “kruisvaarders tegen ISIS”. Verder zeggen te tegen ieder die samenwerkt met de coalitie, dat ze die samenwerking beter kunnen staken.

We zien daarna een Engelssprekende tiener, dit het Westen er van beschuldigd te vechten vanuit forten, of achter muren. Hij richt zich tot de Britse premier, “We doden jouw spionnen, zoals jij ze hebt gezonden om onze mensen te doden”. Dit is in lijn met de ‘vergeldingsinhoud’ die ISIS in de meeste excutievideos, na de moorden op gevangen westerlingen, wil uitstralen.

Let op: schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2162717″]
 

Executie en strijd

De jonge jongen die in de video op de knop moet drukken, om het autowrak tot ontploffing te brengen kwam in meer van de laatste videos van de terroristen voor. Het zou gaan om de nu 4-jarige Isa Dare. Hij werd door zijn moeder als baby al meegenomen naar het door de terroristen uitgeroepen Kalifaat. Zijn moeder was een bekeerlinge, die steeds extremer werd in haar opvattingen, en van haar man scheidde, omdat hij daar niet in mee ging.

Wederom wordt er gezegd dat ISIS op Cameron (en het westen) wacht op de heuvels van Dabiq. Deze uitnodiging tot een oorlog wordt in laatste serie video steeds herhaald. Zoals in een eerdere dreigvideo gericht aan het Verenigd Koninkrijk, en in de meest recente, waarin een jonge jongen een gevangene moet onthoofden.


isis-kind-3 isis-kind-4