Buitenland

Nordrhein-Westfalen (DLD): criminaliteit Algerijnen in twee jaar tijd verzesvoudigd

17-02-2016 17:46

Het aantal delicten gepleegd door mensen die afkomstig zijn uit Noord-Afrikaanse landen zijn in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen in twee jaar tijd enorm toegenomen. Vooral Algerijnen blijken een flink aandeel in de misdaadstatistieken te hebben. In slechts twee jaar tijd (2013 – 2015) verzesvoudigde het aantal door Algerijnen gepleegde delicten. Het aantal delicten gepleegd door Marokkanen steeg in twee jaar tijd met 36 procent. Dit blijkt uit cijfers van de Duitse deelstaatminister van Binnenlandse Zaken van Nordrhein-Westfalen.

De grote stijging van verdachten met Noord-Afrikaanse afkomst wordt veroorzaakt door de grote groei van ‘vluchtelingen’ in Duitsland uit deze landen. Het gaat vooral om diefstal en geweldsdelicten.

Buitenproportionele toename

Volgens Ralf Jäger (SPD), de deelstaatminister van Binnenlandse Zaken, neemt het aandeel van ‘vluchtelingen’ uit Noord-Afrikaanse landen in misdaadstatistieken “buitenproportioneel toe, vooral in de grote steden.”
Het gaat met name om alleenreizende jonge mannen.

Het aandeel Marokkaanse en Algerijnse verdachten bij zedendelicten in Nordrhein-Westfalen ligt rond de 0,5 procent. De aanrandingen tijdens oudejaarsnacht in Keulen zijn hierbij niet meegeteld.

40 procent Algerijnse verdachten

Van alle vluchtelingen die in Nordrhein-Westfalen in een asielzoekerscentrum verblijven wordt ongeveer twee procent verdacht van een misdrijf. Bij Marokkanen gaat het echter om ongeveer 33 procent verdachten en bij Algerijnen om 40 procent verdachten. (Noord-Afrikaanse ‘vluchtelingen’ worden in Duitsland apart geteld van andere ‘vluchtelingen’ omdat ze niet vluchten voor hun leven en dus geen vluchtelingenstatus krijgen.)

Overigens leeft ongeveer de helft van alle Duitse Marokkanen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.