Buitenland

Video: Vader stuurt zoon (15) als ISIS zelfmoordenaar op pad

19-02-2016 19:21

isis-zoon2Wat doe je als je wilt aangeven dat een zogenaamd martelaarschap het hoogst haalbare is, en de directe weg naar de hemel betekent? In een nieuwe video probeert de terreurbeweging ISIS dat in ieder geval te illustreren door een vader te tonen die zijn jonge zoon op weg stuurt als zelfmoordenaar. De bron van deze nieuwe moordvideo wordt bevestigd door verschillende media. De vijftienjarige jongen bedankt zijn vader voor ‘de sleutels tot de hemel’ en rijdt in een provisorisch gepantserde bomauto zijn dood tegemoet.

De video werd eerder vandaag verspreid via een aan ISIS gelieerd mediakanaal. De jongen die in de video voorkomt werd al eerder door de terreurgroep getoond in een fotoreportage over de zelfmoordaanslag waarbij de jongen de dood vond. Hij zou ISIS-strijder zijn geworden, juist op aandringen van zijn vader.

Let op, onderstaande video bevat hevig schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2241546″]

Filmpjes waarin kinderen gruwelen begaan lijken te behoren tot de laatste nieuwe tactiek van ISIS. Eerder dit jaar ‘mocht’ een zeer jong jongetje nog een auto met gevangenen tot ontploffing brengen. Ook werden door de terreurorganisatie al kinderen ingezet om gevangenen te onthoofden.

Aanslagen door kinderen

Hoewel aanslagen door kinderen zeer shockerend kunnen zijn, is het gegeven niet nieuw, ook niet in moderne tijden. De Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram maakt veelvuldig gebruik van kinderen bij zelfmoordaanslagen, al is het maar omdat die in de regel minder verdacht overkomen. Datzelfde geldt ook voor (jonge) vrouwen.

De aanslagen van Boko Haram, dat zich inmiddels ook als deel van ISIS beschouwt, eisen al jaren vele doden. Zij schromen daarbij ook niet jonge meisjes te gebruiken om hun doel te bereiken.


isis-zoon4 isis-zoon3