Buitenland

Nigeria en Kameroen doden 92 Boko Haram terroristen bij gezamenlijke acties

26-02-2016 22:02

Bij een gezamenlijke actie van Nigeriaanse en Kameroense troepen zijn gedurende de afgelopen twee weken bijna 1900 mensen bevrijd. Daarnaast werden er 92 terroristen van Boko Haram bij de legeractie gedood. Dat melden woordvoerders van Nigeria en Kameroen vandaag.

Eerder deze week werd al bekend dat in de regio Kumshe alleen al 20 terroristen waren gedood. De afgelopen twee weken werden er zeker 1890 mensen gered uit handen van de terroristische groepering. Onder de geredde mensen waren zeker 800 mensen die op de vlucht waren geslagen door geweld van Boko Haram, en in Kameroen terecht waren gekomen.

Strijd tegen Boko Haram

Nigeria strijdt al jaren tegen de islamitische extremisten van Boko Haram, dat zichzelf nu ISIS West Afrika noemt. Ze claimt daarbij successen, zo arresteerde het leger verschillende militanten, waaronder een ISIS-recruiter. Er zijn ook tegenslagen, doordat Boko Haram verre van verslagen lijkt. Een aanslag op een vluchtelingenkamp eiste 56 slachtoffers, en bij een raid op een dorp door Boko Haram vonden ten minste 30 mensen de dood.

Omringende landen van Nigeria, Tsjaad, Kameroen, Niger en Benin hebben een troepenmacht gevormd om de terreur te stoppen. Onder andere rond het Tsjaadmeer, dat een natuurlijke grens tussen verschillende landen vormt, vinden regelmatig aanslagen plaats.

 

Titelafbeelding: Nigeriaanse eenheden maken zich eerder deze maand gereed om gevonden explosieven op te blazen.