Buitenland

ISIS video toont nieuwe onthoofding en strijd met Koerden

29-02-2016 22:30

Een nieuwe door de terroristische organisatie ISIS uitgegeven video toont de strijd met de Koerden. In de video volgt ook een onthoofding van een van de Koerdische strijders, die zij gevangengenomen hebben. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde SITE Intelgroup.

ISIS in Syrië

De afgelopen dagen brengen de terroristen een reeks van filmpjes die de strijd door het het zelfbenoemde Kalifaat in beeld brengen (opnieuw) uit.

De man die in de video van de ISIS-‘provincie’ Raqqa wordt onthoofd zou volgens de omschrijving aan de Koerdische partij PKK gelieerd zijn. Dit kan echter ook een verwijzing naar de YPG zijn, die wordt gezien als een gewapende tak van de Koerdische Arbeiderspartij in Syrië.

Let op: wederom schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2337819″]

De stand van zaken

Met de nieuwe videos legt ISIS, uiteraard, de nadruk op successen die ze geboekt menen te hebben. Toch komen er steeds meer berichten over onenigheid binnen de gelederen van de terroristische groepering. Zo zou er laatst een Belg onthoofd zijn, en kwam vandaag naar buiten dat conflicten met een ‘Nederlandse brigade’ zo hoog opliepen dat er de afgelopen week acht ‘Nederlandse strijders’ als straf geëxecuteerd zijn.

De economie van wat een Kalifaat zou moeten zijn komt steeds meer onder druk te staan, verscheidene bronnen spreken van een heuse economische crisis. De ‘soldij’ van ISIS-milities is gehalveerd.


isis-kurd3