Buitenland

Afghaanse vluchtelingen verdacht van verkrachting meisjes (14 & 18) in Duits zwembad

01-03-2016 20:50

Twee vluchtelingen uit Afghanistan worden er van verdacht in het zwembad te Norderstedt (Duitsland, vlakbij Hamburg) twee meisjes te hebben verkracht. De meisjes zouden zijn verkracht in de glijbaan van de zogenaamde ‘Arriba’, meldt Focus.

De daders konden ter plekke worden aangehouden. Het zou gaan om een 14-jarige en een 38-jarige vluchteling uit Afghanistan.

Eerdere verkrachtingen

In dezelfde ‘Arriba’ werden eerder al meisjes aangerand. In 2014 werden vijf meisjes in de glijbaan aangerand. In 2010 werd een meisje aangerand door een Afghaanse asielzoeker.

Verantwoordelijkheid

De president van de deelstaat Schleswig-Holstein, Torsten Albi (SPD, de Duitse PvdA) roept de media op verstandig en verantwoordelijk met dit soort voorvallen om te gaan. “We moeten oppassen dat we het publiek niet het gevoel geven alsof er alleen nog maar vrouwen worden aangerand en verkracht. In grote groepen met mensen zijn er altijd lieden die zich niet aan de wet houden. We moeten geen zaken provoceren, het is niet zo dat er alleen maar criminelen naar ons land zijn gekomen, de meerderheid de van vluchtelingen is net zo vreedzaam als de meerderheid van de Duitsers is”, aldus de president.