Buitenland

Mogelijk wrakstuk van vermiste Malaysia Airlines Boeing 777 vlucht MH370 gevonden

02-03-2016 15:01

Aan de kust van Mozambique is een wrakstuk aangespoeld dat mogelijk afkomstig is van een Boeing 777. Dit betekent dat het een wrakstuk kan zijn van de nog altijd vermiste Boeing 777 van Malaysin Airlines, de gecrashte vlucht MH370. Het gaat waarschijnlijk om een horizontale stabilisator die normaal bevestigd zit aan de staartvleugels, meldt NBC.

Aan de hand van foto’s van het aangespoelde wrakstuk zeggen analisten dat het inderdaad een onderdeel van een Boeing 777 kan zijn. En aangezien de Malaysia Airlines Boeing 777 vlucht MH370 de enige vermiste Boeing 777 ter wereld is, betekent dit dat het wrakstuk een onderdeel is van dit vermiste toestel.

Eerder spoelde op het eiland Reunion ook al een wrakstuk van dezelfde Boeing 777 aan. Reunion ligt in dezelfde hoek van de Zuid-Indische Oceaan als de plek waar het laatste wrakstuk is aangespoeld.

Experts van Boeing onderzoeken de foto’s van het wrakstuk maar Boeing wil vooralsnog geen commentaar leveren. Het wrakstuk is inmiddels naar MaleisiĆ« verzonden voor verder onderzoek.

Op 8 maart is het precies twee jaar geleden dat vlucht MH370 verdween.