Buitenland

ISIS dreigt in video met aanslagen in Amerika ‘zoals in Parijs’

08-03-2016 18:06

De Al-Thabaat Media groep, die aan ISIS is gelieerd, heeft een video uitgebracht waarop gedreigd wordt met aanslagen in de Verenigde Staten. In de video wordt president Obama aanslagen voorgespiegeld zoals ‘die in Parijs’, dat meldt ook de doorgaans goed geïnformeerde SITE Intelgroup.

We zullen jullie snel aanvallen

message-1 In de video van het mediabureau (“Constancy” / ‘standvastigheid’) wordt eerst gerefereerd aan de gevechten in het zelfbenoemde Kalifaat van de terroristen, onder meer met de bekende beelden van historische drama’s.

Daarna worden er door een Engelssprekende man dreigementen geuit. “Parijs is niet ver van jullie. We zullen, bij de gratie van Allah, doen wat we in Parijs ook deden. We zullen jullie mensen doden, afslachten en verbranden”. Terwijl er beelden van ‘Parijs’ worden getoond vervolgt de man, “We zullen jullie snel aanvallen”.

Onthoofding van ‘soldaten van Bashar’

De video eindigt met de onthoofding van een reeks mannen, die ‘soldaten van Bashar’ genoemd worden. Het fragment is afkomstig uit de video die de onthoofding van hulpverlener Peter Kassig toonde, beelden uit 2014. De beul, Mohammed Emwazi (Jihadi John), richtte zich in die video voor de executies tot Obama “We zullen in jouw straten, jouw mensen ook gaan afslachten”. Een boodschap die nu in deze nieuwe video dus herhaald wordt.