Binnenland

Koen Everink door messteken om het leven gekomen

08-03-2016 13:44

Ondernemer Koen Everink is door messteken om het leven gekomen. Dat meldt de politie dinsdag. De politie vond afgelopen vrijdagochtend rond kwart voor negen het lichaam van Everink in zijn woning in Bilthoven. De zakenman is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gebracht.

De recherche heeft inmiddels 30 tips binnen maar meer blijven welkom. Het onderzoek richt zich op wat er zich in de woning heeft afgespeeld en wie de dader(s) is/zijn. Politie Utrecht in een verklaring: “Alle mogelijke scenario’s worden open gehouden.”

Badr Hari

Everink kwam vooral in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Hari werd in oktober in hoger beroep voor deze en andere mishandelingen in het uitgaansleven veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Reiswereld

‘Selfmade miljonair’ Everink werd groot in de reiswereld. Zijn vermogen werd in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group.

Hij hield van snelle sportauto’s, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling. In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets.

Lees ook

TPO – Koen Everink dood door misdrijf