Buitenland

Klopjacht in Brussel op verdachten aanslagen Parijs

15-03-2016 15:33

Bij een huiszoeking in de Brusselse gemeente Vorst is de politie beschoten. Vier agenten raakten licht gewond. De politie deed een huiszoeking in verband met het Belgische onderzoek naar de bloedige aanslagen in Parijs. Eén terrorist is doodgeschoten, inmiddels is een klopjacht gaande op twee anderen. In Frankrijk vonden ondertussen aanhoudingen plaats naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo. De neergeschoten terrorist had een kalasjnikov.

Update 21.22 – Actie kan nog hele avond en nacht doorgaan

De politie-actie kan nog de hele avond en nacht doorgaan. Dat heeft de Belgische Justitie tijdens een persconferentie gemeld. Van de twee gewonde agenten was één een Française. Twee agenten liggen nog in het ziekenhuis en verkeren in shock. Men had niet verwacht dat de huiszoeking op een geweldsuitbarsting zou uitlopen.

Update 19.55 – Eén terrorist gedood, nog twee op de vlucht

De Belgische Justitie is niet al te scheutig met informatie. Volgens Belgische media lijkt het er op dat één terrorist is gedood en dat er nog naar twee gezicht wordt.

Update 18.37 – Politie doet inval

Politie-eenheden zijn dinsdagavond rond 18.15 uur een woning in de Brusselse gemeente Vorst binnengevallen. Daarbinnen zouden zich meerdere personen hebben verschanst die eerder op de dag de politie hadden beschoten.

Update 17.55 – ‘Twee schutters hebben zich verschanst in woning’

Volgens Belgische media hebben twee schutters zich verschanst in een woning. Eerder stuurden politie-eenheden een camera-ploeg van Reuters weg die kort daarvoor een arrestatie-team filmde.

Update 16.46 – Klopjacht op schutter, Fransen helpen mee

Een klopjacht is gaande. Politie-eenheden met maskers, helmen en kogelwerende vesten patrouilleren in de omgeving. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zei dat Franse politie-eenheden deelnemen aan de antiterreuractie, meldt persbureau Reuters. LIVESTREAM.

Update 16.10 -Twee schietpartijen, drie gewonden

Er hebben zeker twee schietpartijen plaatsgevonden op dezelfde locatie. Drie agenten zijn lichtgewond. Een getuige heeft een 30-tal schoten gehoord. Dat meldt DeRedactie.be.

Update 15.39 -In Frankrijk aanhoudingen vanwege aanslag Charlie Hebdo

Een speciale eenheid van de Franse politie heeft dinsdagochtend in Loiret drie mensen gearresteerd die een link zouden hebben met de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo. Dat meldt de Franse televisiezender M6.

Dit bericht wordt aangevuld