Policorwatch. Genderneutrale toiletten, karikatuur der policor, aan de AUC

18-03-2016 18:29

Berichten uit het dichtgetikte hart van de SafeSpace, de Universiteit van Amsterdam. Na een door een gewelddadige en vernielzuchtige illegale kraakactie afgedwongen diversiteitscommissie en het door de strot duwen van gebedsruimtes in het ooit seculiere opleidingsinstituut, is het nu echt zo ver: genderneutrale toiletten! Aan de Amsterdam University College (AUC) van de VU en UvA.

Voor de anderhalve genderdiffuse medemenspersoon (m/v/Gloria Wekker) die getriggerd raakt als hij/zij/het een M/V vakje moet aanvinken, zijn er WC’s waar het echt totaal a-okay is om er gewoon lekker helemaal het man/vrouw-denken te no-platformen.

Issues met toiletten

Non-binaire mensen (safespace-taal voor: special snowflake #injebroekje) zouden zich ernstig niet op hun gemak voelen in een mannen- of vrouwenWC. Zodanig dat sommigen voor een plasje liever naar huis gaan dan een M of V hokje te kiezen. Iedere vrouw die de rij voor de damesWC’s kent, gaat weleens op de mannenplee en gaat daar niet psychisch stuk van, maar dat ligt kennelijk anders bij non-binairen. Die hebben dusdanig issues met niet geheel gender-getunede toiletten dat ze zich er niet overheen kunnen zetten. Zucht.

Anyway. “Respect is alles wat we van anderen vragen,” aldus genderdrammer Ruby de Hart van Gender, Love and Sexuality Spectrum (Glass), maar dat is een leugen. Ze vragen namelijk een infrastructurele aanpassing van een publiek gebouw, voor een probleem dat niet ligt in een vermeende afwijkende (gender)identiteit, maar in het ontbréken van enige identiteit anders dan een zelfverzonnen label. Treurig.