Buitenland

Extra maatregelen Parijs: 1600 agenten voor bewaking grenzen

22-03-2016 12:04

Frankrijk zet 1600 extra politiemensen in om de grenzen extra te bewaken en het openbaar vervoer te beveiligen. Dat is besloten na de aanslagen dinsdag in Brussel, zei minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve na spoedberaad met president François Hollande.

Vierhonderd agenten worden ingezet in Parijs en omgeving. Militairen gaan patrouilleren in centra van het openbaar vervoer.

Cazeneuve zei dat de terreurdreiging in Frankrijk ,,extreem hoog” blijft, vier maanden na de aanslagen van 13 november in Parijs die aan 130 mensen het leven kostten.

Gare du Nord

Het treinstation Gare du Nord in Parijs is dinsdagochtend deels ontruimd in verband met de vondst van een verdacht pakketje. Dat meldden verscheidene Franse media. Vanaf Gare du Nord vertrekken onder meer de hogesnelheidstreinen naar Brussel en Amsterdam.

Op de luchthavens Charles de Gaulle en Orly nabij de Franse hoofdstad gelden net als op andere Europese vliegvelden verscherpte veiligheidsmaatregelen. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft laten weten dat 1600 extra agenten en gendarmes zijn opgetrommeld voor de bewaking van het lucht- , scheepvaart en treinverkeer.

(ANP)