Buitenland

Twee Nederlanders vermist na aanslagen Brussel

23-03-2016 12:31

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt woensdag dat er na de aanslag op vliegveld Zavantem twee Nederlanders worden vermist. Limburgse media meldden dinsdagavond al dat de familie van de broer en zus voor hun lot vreesde. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) woensdag:

 

“Een vreselijke situatie voor de familie die in onzekerheid zit. Onze medewerkers staan in nauw contact met hen. De ambassade doet er alles aan om bij de Belgische autoriteiten snel duidelijkheid te krijgen.”

 

Broer en zus waren op weg naar New York

De broer en zus uit Maastricht zouden dinsdagochtend vanuit Brussel vliegen naar New York. Het gaat volgens de Limburgse media om Alexander en Sascha Pinczowski. Ze zouden rond het tijdstip van de aanslag om 08.00 uur ‘s ochtends zijn aangekomen op het vliegveld.

Bij de aanslag op Zaventem raakte een Nederlander lichtgewond. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tientallen telefoontjes gekregen met vragen over de toestand in Belgiƫ na de aanslagen.

Veertig nationaliteiten onder slachtoffers

Er zijn volgens de Belgische autoriteiten minstens veertig nationaliteiten onder de slachtoffers. Tot dusver is alleen bekend dat een 37-jarige vrouw uit Peru de bloedige aanslag op het vliegveld niet overleefde.

Lees ook

Familie hoort explosie Zaventem live tijdens bellen met kinderen, daarna niks meer gehoord