Buitenland

Verdachte terrorist volgens VARA-ledenwebsite ‘onschuldige die geen gevaar vormt’

27-03-2016 13:27

De man die vrijdag in het been werd geschoten in Schaarbeek en werd opgepakt, wordt beschuldigd van “deelname aan activiteiten van een terroristische beweging”.

Dat maakte het Belgische federaal parket zondag bekend. Op grond van de aanklacht kan de man, Abderamane A., langer worden vastgehouden.

Hij wordt in verband gebracht met Reda Kriket, de man die vorige donderdag is ingerekend in de Parijse voorstad Argenteuil, aldus de Belgische publieke omroep VRT. Kriket zou betrokken zijn bij de voorbereiding van een nieuwe aanslag in Frankrijk.

Volgens een bekende (NPO-)VARA-ledenwebsite was het echter helemaal geen terrorist maar ‘een onschuldige’ die, omdat hij geen Frans verstaat, ‘zomaar door de politie werd neergeschoten’. De VARA-leden menen ook dat hij ‘geen gevaar vormde’. En dat terwijl hij nu toch echt wordt verdacht van ‘voorbereiding van een nieuwe aanslag in Frankrijk’.

De VARA-ledenwebsite in kwestie gaat zeer regelmatig de fout in met het verslag doen van feiten. Vooral feiten die de VARA-leden niet lijken te bevallen worden genegeerd. Zo wordt het twitteren over leerlingen die juichen na de aanslagen in Brussel, iets wat werkelijk plaatsvond, door de VARA-leden afgedaan als ‘xenofoob wereldbeeld‘.

Het is onbekend hoe een dergelijke door leden betaalde website past bij de missie en identiteit van de VARA.

Anp/Tpo

 

Screen Shot 2016-03-27 at 13.21.03 Screen Shot 2016-03-27 at 13.20.53