Buitenland

Zeker 70 doden zelfmoordaanslag Lahore vlak bij speeltuin

27-03-2016 18:52

Bij een bomaanslag in een park waar christenen tijdens de paasdagen bijeen waren, zijn zondag in de Pakistaanse stad Lahore circa zeventig doden gevallen en meer dan driehonderd mensen gewond geraakt. Zeker 150 mensen raakten volgens de autoriteiten gewond door de klap. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op tussen geparkeerde auto’s bij een park niet ver van een kinderspeeltuin.

Een groep extremisten verwant aan de extremistische Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid opgeëist en stelde dat christenen het doelwit waren.

“De meeste doden en gewonden zijn vrouwen en kinderen”, aldus een hooggeplaatste politieman. Wegens het paasweekeinde was het druk in het park. Een ooggetuige spreekt van bloedplassen in het park en overal ledematen.

Christelijke minderheid in Lahore

Pakistan telt bijna tweehonderd miljoen inwoners en minder dan drie miljoen Pakistani zijn christelijk. In Lahore zou bijna 5 procent van de bevolking christelijk zijn. Dat is dan voor Pakistaanse begrippen een hoog percentage. Lahore in de deelstaat Punjab is een relatief rijke stad die wordt gerekend tot de politieke basis van de huidige premier van Pakistan, Nawaz Sharif. Die heeft zijn afschuw uitgesproken.

(ANP)