Buitenland

Bonusquote Franse minister: vrouwen die kiezen voor hoofddoek zijn als negers die kiezen voor slavernij

30-03-2016 19:23

Le Ophef! Franse minister voor Kinderen, Families en Vrouwenzaken Laurence Rossignol heeft gereageerd op de toenemende verkoop van islamitische vrouwenkleding als hijabs en boerkini’s door ketens als H & M, Marks en Spencer en door luxemerk Dolce & Gabbana. Vertaling uit het Frans via FD:

Die bedrijven zeggen dat ze geen enkele manier van leven propageren en dat het elke vrouw vrij staat aan te trekken wat bij haar past. Maar ondertussen onthouden ze zich van elke sociale verantwoordelijkheid en moedigen ze aan dat vrouwen zich moeten bedekken of opgesloten worden.

Daar zit geen woord Frans bij, prima statement, maar de minister ging er met gestrekt been in toen zij daar aan toevoegde:

Er zijn natuurlijk vrouwen die er zelf voor kiezen. Maar er waren ook Amerikaanse negers die vóór slavernij waren.

En uiteraard gaat dan iedereen totaal uit zijn fatsoensplaat om het gebruik van het woordje ‘neger’. Geeft niks dat vrouwen verstoppen en uitgummen om relgieus-intolerante redenen main stream wordt in West-Europa, gebruik 1 foeiwoordje en de policor goegemeente is DOLblij dat ze het niet meer over het onderliggende, valide argument hoeven te hebben. Dom van de minister, dat had ze kunnen en moeten weten. Dus, moraal van het verhaal: vrouwenrechten mogen op de helling, maar denk in godsnaam om de tóón.