Binnenland

ChristenUnie kamerlid Eppo Bruins sloopt feminisering onderwijs

30-03-2016 11:51

Is ook emancipatie: zorgen dat er in een compleet gefeminiseerd beroep meer mannen aan de bak komen. In dit geval in het basisonderwijs. De helft van de leerlingen is jongen, maar veel kinderen hebben in hun hele basisschoolcarriere geen een keer les gehad van een mijnheer. Dit ondanks een door Minister Bussemaker (PvdA) gelanceerde maar sindsdien stilgevallen campagne voor meer meesters op de basisschool.

ChristenUnie-kamerlid Eppo Bruins wil mannen naar de PABO lokken met een baangarantie en een verminderde nadruk op zorg in de opleiding. Prima plan, want jongens hebben mannelijke rolmodellen nodig in de klas en niet per se ‘zorg’, daar hebben kinderen ouders voor. Niks mis met een onderwijzer die jongens begrijpt en typisch jongensgedrag (fysiek druk, lawaaiig, competitief) niet a priori ontmoedigt.

Daar komen namelijk mannen met knotjes in hun haar van die zich lenen voor ludieke rokjesprotesten als er vrouwen worden aangerand, en dat moeten wij beslist niet willen qua mannenmenspersonen in dit land. Dus, scholier (m), denk na je examen eens aan de PABO als vervolgstudie. Je klas bestaat in overgrote meerderheid uit chicks, je vindt zeker een baan, je redt toekomstige generaties mannen van een zitplassend bestaan en als je een béétje kan schrijven, kun je de Meester Bart van het basisonderwijs worden. Je weet wel, met quasi-ontroerende anekdotes zwijmelvrouwtjes betoveren en superveel Facebookshares krijgen. Doen!