Binnenland

Hulpdiensten rukken uit voor zwaarbezopen kinderen

03-04-2016 15:05

Vroeger kotste je jezelf binnenstebuiten, hoopte je dat je ouders niks doorhadden en sluipstommelde je naar je kamertje om je roes uit te slapen. Dat noemde je ‘vrijdagavond’. En/of ‘zaterdagavond’. Maar tegenwoordig heet dat comazuipen en moet je ervoor naar het ziekenhuis.

ANP: “Vier stomdronken kinderen zijn na een feestje in een woning in een flat in Bergen op Zoom naar het ziekenhuis gebracht. Een meisje van dertien, twee van veertien en een jongen van vijftien moesten met alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis.

Het was aanvankelijk onduidelijk wat er in het huis aan de hand was. De hulpdiensten kregen een melding dat een aantal mensen onwel was geworden en konden daarna met niemand meer contact krijgen. De brandweer ging daarom met perslucht de woning in om gevaarlijke stoffen uit te sluiten. Maar het bleek te gaan om een feestje, waar de kinderen hadden gedronken en geblowd. De brandweer droeg twee kinderen naar buiten en daarna kregen ook de twee andere hulp.

De kinderen zijn later uit het ziekenhuis door de ouders opgehaald. De politie overweegt een melding te doen bij jeugdzorg of een verwijzing naar HALT, dat straffen kan opleggen bij jongeren. De meeste ouders hadden hier begrip voor.”

Jeugdzorg, toe maar. Ouders, die waren vroeger toch ook anders. “Nou, jij hebt je lesje wel geleerd”, klonk het dan, als je schielijk trachtte de brokjes uit je haar en/of beddengoed trachtte te wassen the day after. En als je je fiets had stukgereden of bij god niet meer wist waar je dat ding überhaupt gezet had? Dan kon je zelf een nieuwe betalen.

The times they are a-changin’.

(ANP/TPO)