Buitenland

Policorwatch: Schokkende inbreuk op safe space aan Schotse universiteit

04-04-2016 17:33

Edinburgh University was het toneel van een gruwelijke ontheiliging van de door de studentenraad ingestelde Safe Space. Ene Imogen Wilson, zelf cliché-millennial met kwetsgevoelens en neusring, waagde het tegen beter weten in om niet alleen haar hand op te steken, maar zij bestond het ook nog om met haar hoofd te schudden.

Oei. Oeioeioei! Want pakken wij het Safe Space reglement er even bij, dan lezen wij:

Section 6c of the safe space policy is defined as: ‘Refraining from hand gestures which denote disagreement or in any other way indicating disagreement with a point or points being made. Disagreements should only be evident through the normal course of debate.’

Een grove overtreding van sectie 6c! Vrouwen Genderneutralen en kinderen eerst! Naar de Safe Space-atoomkelders! Weet u wie ook zijn hand ophief om een punt te maken? Exact! Imogen laat weten het Safe Space beleid tot haar laatste snik te verdedigen, maar ziet de berisping van haar ongehoorde gedrag als ‘oneerlijk’. Een anonieme vierdejaarsstudent spreekt beteuterd van misbruik van de Safe Space regels. Nouja, wat gek. Alsof regels in een Safe Space misbruikt zouden kunnen worden, het lijkt godverdomme de echte wereld wel!

Uiteindelijk werd er gestemd, naar wij hopen niet door handopsteken, en mocht Wilson met 18 tegen 33 stemmen in de Safe Space blijven zitten. Of de regels voortaan verscherpt worden toegepast is niet bekend.