Buitenland

Zwitserse autoriteiten: moslimstudenten die docente geen hand willen geven is prima

05-04-2016 13:09

Er was eens, in een klein Zwitsers dorpje lang, lang, lang geleden, in een universum ver van ons vandaan in Europa anno 2016 een groepje mannelijke studenten dat de islam aanhangt. Dat groepje weigerde dus de hand van de docente te schudden, zoals gebruikelijk is in die Zwitserse regionen. Dus de moslims deden waar ze het beste in zijn: zich keurig aanpassen aan de gebruiken en tradities in hun gastland klagen.

Dat klagen ging zo: ‘Help overheid, help! Wij zijn moslims en nu moeten we ons aanpassen aan tradities die ons enorm kwetsen! Vrouwen zijn nou eenmaal minderwaardig, zegt ook De Profeet, dus zijn ze haram enzo, en als we haram dingen aanraken moeten we voor eeuwig branden in de hel. Anyway, we willen die vrouw gewoon geen hand geven, gaan we ook echt niet doen, en als jullie maar blijven zeggen dat we dat wel moeten doen vinden we dat racisme, discriminatie, xenofobie en uiteraard islamofobie!’

Stel, het waren christenen…

En net als alle andere overheden, in alle andere Europese landen, leefde daar het besef dat er misschien wel allemaal regels zijn en dat mensen misschien wel moeten integreren maar dat er één groep is die daar boven staat, namelijk de christenen de hindoes de atheisten de boedhisten de moslims.

Waren het christenen geweest die hadden gezegd: ‘Hallo, wij zijn gekwetst omdat de docente geen rok draagt’, dan waren die christen hartelijk uitgelachen, kapotgemaakt in de media, door alle linkse publieke omroepen tot op de veters afgefikt middels satirische rants en cartoons (dan is het wél vrijheid van meningsuiting) en daarna met pek en veren door het dorpje gesleurd onder het uitroepen van ‘vrijheid van meningsuiting! Vieze refo’s! Homohaters! Vrouwenhaters! Met je achterlijke geloof! Wij zijn seculier!’.

Maar dit waren geen christen. Wel moslims. Dan geldt automatisch: pas op want anders islamofobie = discriminatie = schending mensenrechten = treinen zo weer naar Auschwitz (schuld van het Westen, altijd, voor eeuwig).

Bukken maar

Dus zat er voor de bange D66’ers fatsoenlijke burgers van de plaatselijk autoriteiten weinig anders op dan te bukken en te bepalen dat écht iedereen in Zwitserland gelijk is maar dat moslims ietsjes gelijker zijn, en dus ongestraft vrouwen mogen beledigen door te weigeren ze niet aan te raken en daarmee elke keer weer die vrouw recht in het gelaat te spugen als minderwaardig stuk onrein vlees dat het is.

(Nogmaals: als christenen dit doen door bijvoorbeeld vrouwen uit te sluiten van een lidmaatschap van politieke partij of als blanke heteroseksuele mannen zich seksistisch gedragen dan wordt het absoluut niet getolereerd en wordt alles uit de kast getrokken om de vieze vuile ongelijkheidsdenkers te demoniseren, criminaliseren en tot op het bot te slopen, als ze niet vanzelf worden omgelegd door één van de vele nuttige idioten in de samenleving).

Wat zijn die feministen stil

Ook de normaal zo drammende feministen hielden natuurlijk hun mond dicht. Want strijden voor gelijkheid van vrouwen is prima, vooral als de blanke heteroseksuele man de boosdoener is, maar als het om moslims gaat zijn ze natuurlijk ‘inclusief’ en zijn alle moslims óók slachtoffer van de onderdrukkende blanke heteroseksueel, ofzoiets zolang het maar goed uitkomt en de ‘strijd’ niet al te ingewikkeld wordt zoals strijden tegen een geloof dat is gebaseerd op het onderdrukken van vrouwen want dan komt het allemaal wel erg dichtbij voor de speciale sneeuwvlokjes.

Moraal van dit verhaal: de islamisering van West-Europa gaat gewoon lekker verder. Steeds maar weer. Oók in zogenaamd ‘rechtse’ landen als Zwitserland, die normaal gesproken afwijken van de zelfhatende EU-toon en van oudsher nogal hechten aan hun eigen normen, waarden en tradities.

Nog even en een luchtvaartmaatschappij als Air France verplicht de stewardessen die op Iran vliegen een hoofddoekje te dragen.